Eerste foto’s fly-in familiedag online

By | Uncategorized

De eerste foto’s van de Fly-in Familiedag van afgelopen zondag 3 september staan online.
Je kunt de foto’s gemaakt door Paula Bulham en Alphons de Visscher vinden in ons foto-album te vinden onder het club menu of klik op de link hieronder om meteen naar het album te gaan.

Link naar foto-album

Zoals gezegd het zijn alleen de eerste foto’s, kom dus snel een keer terug om de rest te bekijken!

De Fly-in / Familiedag gaat door!!

By | Uncategorized

Behoudens wat ochtend mist ziet het weer er morgen fantastisch uit, we hebben dan ook besloten dat de fly-in en familiedag doorgaat!

We hopen morgen alle 55 toestelen en hun in totaal 120 passagiers welkom te heten op de club te samen met al onze leden en hun familie.
Komt dus allen morgen naar de club (zelfs al heeft u uw bezoekers niet (op tijd) aangemeld!) bezoekersbegeleiders begeleiden u elk heel en half uur startend vanaf 9 van en naar de club.

En voor onze vliegende gasten… Geniet van uw vlucht en we kijken ernaar uit u te ontmoeten bij ons op de club.

Het Fly-in team

Frans is geslaagd voor zijn PPL brevet

By | Solo en geslaagd

De afgelopen tijd gaat regent het PPL brevetten bij de EAC-m. Onder toeziend oog van examinator Tjeerd is Frans op 10 augustus geslaagd voor zijn examen. Met een goede vlucht op de Cruiser PS28 zal Frans de komende tijd kunnen genieten van zijn brevet.

Namens alle leden van de Eindhovense Aero Club Motorvliegen willen we je van harte feliciteren en vele veilige vluchten wensen.

Sebastiaan is geslaagd voor zijn PPL brevet

By | Solo en geslaagd

Gisteren was een mooie dag voor Sebastiaan. Het was tijd voor zijn examenvlucht samen met Willem. En natuurlijk is het goed gegaan en heeft hij zijn PPL behaald. Sebastiaan heeft zijn examen gevlogen op de PS28 Cruiser.

Namens alle leden van de Eindhovense Aero Club Motorvliegen willen we je van harte feliciteren en vele veilige vluchten wensen.

Vandaag is ook Jordi geslaagd, hier staan ze samen op de foto:

Jordi is geslaagd voor zijn PPL brevet

By | Solo en geslaagd

Jordi heeft zijn brevet! O yeah. Nog niet zo lang geleden had hij zijn laatste theorie examens afgerond en LPE behaald. Maar gisteren heeft hij een goed examen afgelegd met examinator Willem. Jordi heeft zijn examen gevlogen op de PS28 Cruiser.

Namens alle leden van de Eindhovense Aero Club Motorvliegen willen we je van harte feliciteren en vele veilige vluchten wensen.

Vandaag is ook Sebastiaan geslaagd, hier staan ze samen op de foto:

Technisch team hard aan het werk

By | Nieuws

Zoals de meeste van onze vliegende leden natuurlijk al weten staat één van onze Cessna’s de PH-DKF alweer een tijd aan de grond met motor perikelen.
Gelukkig lijkt aan het lange wachten een eind te gaan komen, de nieuwe motor is deze week gearriveerd en onze GWK’s Hugo & Peter zijn ondertussen alweer hard aan het werk om hem op het toestel te monteren.

We merken er als vliegers meestal niet veel van, als je een kist boekt staat hij altijd startklaar te wachten in de hangaar maar vergis je niet wat een werk er achter de schermen wordt verzet door Hugo & Peter om alles luchtwaardig te maken en te houden!

Waar zouden we zijn zonder ons technisch team!

CBR-PPL examen juni 2017

By | Theorie

Een update vanuit de EAC-m theorieopleiding.

Beste Ruud

De aanhouder wint !

Geweldig het resultaat nu voor POF.
Je hebt je kennelijk daar echt voor “gezet” gezien de prachtige score.: 100%
Fantastisch dat je op zo’n korte termijn ALLE theorie vakken hebt behaald.
Fijn voor jou en de reputatie van de “EAC-m ATO-school”

Nogmaals felicitaties van het hele docenten team !

Kind Regards,

Leo – HTO EAC-m ATO

Social 7 juni: Terug in de tijd

By | Evenementen

De laatste social evening voor het zomerreces zal in het teken staan van historische vliegtuigen.
Voor deze avond hebben we Robert van Kins van Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht uitgenodigd om te komen vertellen en uiteraard een en ander te laten zien over de historische vliegtuigen die hij samen met een grote groep andere vrijwilligers in beheer heeft en luchtwaardig houdt.
Robert is een bevlogen verteller waarnaar het aangenaam luisteren is.
Uiteraard is er na de presentatie gelegenheid om vragen te stellen en om je als lid of begunstiger van Koninklijke Luchtmacht Historische vlucht aan te melden.

Het koninklijk historische barduo Mary en Mathilda zorgen zoals gebruikelijk voor de natjes en de droogjes.

Wij zien jullie graag op 7 juni in ons clubhuis. We beginnen om 20.00 uur zoals altijd.

Met vriendelijke groet,
EAC-m Evenemententeam

Gezinsuitbreiding

By | Uncategorized

Kort geleden is de EAC-m vloot uitgebreid met een nieuw en bijzonder toestel.
Een Super Decathlon met call-sign PH-DEC heeft een plek gekregen in de Frits Philips Hangar.
Wij gaan er natuurlijk vanuit dat die plek vaak onbezet is en dat deze prachtige kist door veel leden gevlogen zal worden.

De rood-witte PH-DEC is geschikt voor aerobatics en voegt weer een nieuwe dimensie toe aan het vliegen.

Voor meer foto, klik het nieuwsbericht open.

Read More

Social 3 mei – Jeroen Komen IN BETWEEN THE CLOUDS

By | Evenementen

Avonturier en ondernemer Jeroen Komen doet iets wat maar weinigen doen: met zijn eigen kleine vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa.

Het vliegtuigje waarmee Jeroen door Europa toerde, is een Pelican, gebouwd door Jan van den Boogaard. Helaas was het vliegtuig nog maar net af, toen Jan overleed. Omdat ons medeclublid Rens Verhoeven eenzelfde Pelican had gebouwd, verhielp hij namens de weduwe voor Jeroen nog een aantal kinderziektes.

Hij ontmoet bijzondere mensen op afgelegen plekken, ontsnapt aan vele gevaren, maakt duizenden (lucht)foto’s en zoekt letterlijk de grenzen van de vrijheid op.
Tijdens de vele uren in de lucht, ontwikkelt hij langzaam een andere kijk op de wereld en haar bewoners en beseft hij dat vrijheid soms gebaat is bij regels en kaders.
Toen zijn bedrijf met vijfentwintig medewerkers voldoende volwassen was, stapte Jeroen Komen opzij om meer tijd te besteden aan zijn passies: vliegen en fotografie. In de afgelopen zes jaar heeft hij velen geïnspireerd, door met zijn kleine propellervliegtuigje naar veertig Europese landen te vliegen en al ‘couchsurfend’ bijzondere mensen te ontmoeten.

 

De belevenissen tijdens zijn reizen heeft Jeroen opgetekend en gebundeld in zijn boek “Ik kan vliegen”.

 

Tijdens de social evening van 3 mei aanstaande komt Jeroen ons in eigen persoon vertellen over zijn avonturen en ontmoetingen tijdens zijn vluchten naar en in veertig Europese landen.

 

Jeroen is een boeiende en inspirerende verteller en ondersteunt zijn verhaal met prachtige foto’s die hij op zijn reizen heeft gemaakt.

 

Het belooft dus een prachtige woensdagavond te worden.

In deze link zie je de gevlogen vluchten van Jeroen: https://www.youtube.com/watch?v=h-fejIOAqeM

Willem 40 jaar bij de EAC-m

By | Nieuws

Dit jaar is Willem 40 jaar bij de club. Hij is sinds 1977 bij de EAC-m en begon toen als instructeur. Zijn check-out was door Rob v. N..
Op zijn eerste les trok de leerling de mixture dicht ipv van vol open dus dat was een mooi begin. Met inmiddels ruim 8000 uur instructie een mooi moment!

Willem, van harte bedankt voor de 40 mooie jaren en we hopen dat we je nog lang op de club zien!

AERO Pub Quiz – Social Evening April

By | Nieuws

Woensdag 5 april organiseren wij wederom de EAC-m AERO Pub Quiz. Dit keer zijn de winnaars van de afgelopen pubquiz de quizmaster!

Op deze avond heb je een ideale mogelijkheid om je kennis en vliegkennis tegen clubleden te toetsen. De pub quiz bestaat uit verschillende ronden.
Je kunt zelf een team samenstellen van maximaal 5 personen. Dit mogen ook introducees zijn.

De vorige pub quiz was een groot succes en we zouden het leuk vinden als je er bij bent.

Om 20:00LT is de koffie bar open en om 20:15LT beginnen we met de eerste ronde.

Aanmelden mag, maar op de avond is het ook mogelijk om teams samen te stellen.

Ook zullen Mary en Mathilde weer voor heerlijke hapjes zorgen.

Met vriendelijke groet,

 

Het evenementen team EAC-m

AOPA – Rondje langs de Velden op Eindhoven

By | Nieuws

AOPA organiseert in het voorjaar van 2017 een ‘Rondje langs de Velden’. Een belangrijk onderdeel van dat ‘rondje’ is een interactieve, leerzame sessie over vliegerschap. Deze sessie zal worden verzorgd door Ruud Huisman van Aviation Training and Consultancy.

Ruud is head of training zowel bij Wings over Holland als bij de Kustwacht en is onder meer display pilot geweest op de Pilatus PC-7. Ruud heeft bijna 10.000 vlieguren waarvan meer dan de helft als instructeur.

AOPA biedt deze sessie gratis aan, zowel aan haar eigen leden als aan leden van de bij AOPA aangesloten vliegclubs. De bijeenkomst duurt 4 uur. Ook zal AOPA zelf een korte presentatie geven, waarbij een aantal actuele zaken aan de orde zal komen. Op 25 maart aanstaande vindt de bijeenkomst plaats op vliegbasis Eindhoven bij de Eindhovense Aero Club Motorvliegen. Ga naar de AOPA evenementenagenda voor een actueel overzicht van de velden die we aandoen.

Niet AOPA-leden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar ledenadministratie(at)aopa.nl.

Vermeld in de mail:

Voornaam + achternaam
Vliegclub + evt clublidnummer
Voor welke sessie je je wilt aanmelden (dus datum & locatie): 25 maart – Eindhoven

AOPA-leden kunnen zich aanmelden door op deze AOPA website ingelogd te zijn en hun deelname kenbaar te maken door dit aan te vinken bovenaan de evenementenpagina.

Let op! We willen vanwege het interactieve karakter van de bijeenkomst de groep overzichtelijk houden. Dus, wie het eerst komt, het eerst maalt!

Patricia maakt eerste solo vlucht op Cessna 172

By | Solo en geslaagd

Normaal gesproken heb je maar 1 eerste solo, op zich is dat nog steeds zo, alleen voor Patricia is ze moeten overstappen van de Tomahawk naar de Cessna 172. Echter niet snel na de overstap is het haar gelukt om solo te gaan op de C172.

Gisteravond nog een mooie nachtvlucht gemaakt met instructeur en 2 geweldige landingen, heeft ze vandaag onder toeziend oog van Maik haar solo op de Cessna 172 gedaan. “3 veilige solo landingen :)” zegt Maik.

Namens alle leden van de EAC-m succes met het vervolg van de opleiding.

Ruud maakt zijn eerste solo vlucht

By | Uncategorized

SOLO! Yeah, het is Ruud vandaag goed gelukt om na verschillende touch & goes met instructeur Paul solo te gaan. Hij maakte vandaag zijn eerste solo met 2 prachtige landingen.

Names alle leden van de EAC-m gefeliciteerd en succes met de opleiding tot piloot!

Theorie Examens PPL-A CBR nieuwe – digitale stijl

By | Theorie

Met enige samengeknepen billen waren we in afwachting, wat het resultaat zou zijn van deze nieuwe digitale procedure

We mogen concluderen dat we in deze ons géén zorgen hoeven te maken.
Twee kandidaten gingen, als eersten,  afgelopen week “voor de bijl”. Zie de resultaten !

Peter:

LAW-OPS        95 %
HUMAN          92 %
METEO          75 %
Sebas
LAW-OPS        100 %
HUMAN            92 %
Allen gefeliciteerd met de prachtige resultaten !
Geeft véél zelf vertrouwen aan/en de moraal van het docenten team
Dank voor de inzet van: Dr. Willem, Paul, Ria en Henk !
Commentaar van de kandidaten:
  • Groot voordeel dat je nu zelf tijd en plaats van het examen on-line kunt bepalen. Prima geregeld (zelfs op Zaterdag)
  • Ervaring met het nieuwe systeem is UITSTEKEND
  • CBR is goed ingericht voor de Theorie Examens: Aanmelden en Afroep
  • Het afleggen van het examen wijst verder vanzelf.
  • WEL kladpapier inleveren – dus vragen proberen te onthouden !

Kind Regards
Leo – HTO  EAC-m ATO